tq my follower

Tuesday, February 12, 2013

Spaghetti Aglio Olio Cili Padi




Resepi ni, kali ke 2 aku buat. 

1st time aku buat masa tgh mlm he3 (just try & error).

Memang sedap dan menyelerakan masa panas2.

Bahan2 :
secekak spaghetti (direbus dan ditoskn), 5 ekor udang besar, 4 biji cendawan butang putih (hiris nipis), 1/2 bj dr 1 bj bawang Holland (didadu), 2 biji cili padi (potong kasar), 2 SB olive oil, sedikit butter, sedikit secukup rasa Maggi dan sedikit daun parsley dlm botol.

Cara2 :
Tumiskan bawang Holland dgn butter dan olice oil. Setelah layu sedikit br masukkan cendawan butang dan udang. Kemudian masukkan spaghetti dan cili padi (x nak bg rasa pedas sgt sbb tu msk last sekali). Gaul rata. Perasakan dgn secukup rasa maggi dan taburkan daun parsley. Kalo x cukup masin boleh ditambah garam sedikit.
Hidang kan panas2, memang walllaaaahhhhhh.......




SELAMAT MENCOBA

No comments:

Post a Comment