Aku mmg dah lama tak makan tofu ni. Selalu lelak dlm sup jer.
Sekali kwn lama aku ajor style Cina plak. Sempoi & sedap
Bahan-bahan :
Seketul tofu yg bentuk silinder tu dipotong nipis, celup telur & goreng hingga garing sedikit, sedikit carrot dipotong menanjang, 5 ketul cendawan butang yg dihiris nipis, 1 inci halia potong memanjang, 2 biji bwg putih potong memanjang, 4 biji cili padi dicincang, sedikit daub bawang, 2 SB sos tiram, sedikit gula & secubit rasa Maggi.
Cara-cara:
Tumis bwg & halia sekejab, masukkan carrot & candawan. Kemudian baru masukkan sos tiram & sedikit air. Masukkan tofu yg siap digoreng bersama gula & secubit rasa Maggi. Sebelum tutup api baru masukkan daun bawang dan cili padi (so x rase pedas sgt).
Makan dgn nasi panas atau ratah mcm tu jer pon marbelessssss.
SELAMAT MENCOBA
No comments:
Post a Comment